Skip to content

SRA-ammunta

SRA-ammunta

Sovellettu reserviläisammunta (SRA) on vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen jäsenille tarkoitettua toiminnallista ja turvallista aseenkäsittely- ja ampumataitoa sekä aseiden käyttöä kehittävää ja mittaavaa urheiluammuntaa.

Jämsän Seudun Reserviläisten(JS Res) virallinen ampumaharjoittelu tapahtuu Sovelletun Reserviläisammuntojen sääntöjen mukaan. JS Res ampumatoimintaan pääsee osallistumaan kuulumalla Jämsän Seudun Reserviläisiin ja omaamalla ampumaturvavakuutuksen. Virallista SRA-tutkintoa ei tarvitse olla suoritetuna, eikä omistaa edes omaa asetta päästäkseen mukaan harjoittelemaan ja keräämään kokemusta. JS Res ampuvan jaoksen tärkein tehtävä on taata turvallinen ja sääntöjen mukainen harjoittelu sekä turvata ampumatoiminnan jatkuminen ampujilleen keräämällä harrastemerkinnät kustakin kerrasta, jotta viralliset ampumakouluttajat voivat tarvittaessa kirjoittaa vaadittavia todistuksia viranomaisille.

Jämsän Seudun Reserviläisillä on kesäkaudella kerran viikossa viralliset harjoitukset toimintaan hyvin soveltuvalla ja muokattavalla radalla. JS Reserviläisiltä löytyvät tarvittavat maalilaitteet, taulut, paikat ja ajanottimet harjoitteiden järjestämiseksi. JS Res pystyy tarjoamaan harjoitteluun soveltuvat aseet harjoituksiin, jolloin osallistujalle jää maksettavaksi vain patruunakulut,mikäli ei omista aseita vielä.

https://resul.fi/sra/